Zedelgem-Oostkamp

Afstand: 45 km
Startgemeente: Brugse Ommeland
Parkeren:
Westtoer route
  ( 0 stemmen )

Omschrijving

Je start ter hoogte van knooppunt 77.

Hoogteprofiel

Bezienswaardigheden & adresjes

 • Groendomein Vloethemveld

  Wie vandaag in Zedelgem rondwaart en aan het Vloethemveld passeert, kan het zich amper voorstellen, maar deze plek speelde een belangrijke rol in beide wereldoorlogen. In WOI verbleven 18.000 Duitse militairen in deze kontreien. Ze laten er de bomen kappen en de stammen gebruikten ze voor de loopgraven aan de Ijzer. Na WO II werd het Vloethemveld omgebouwd tot een immens geallieerd krijgsgevangenenkamp. Met maar liefst 100.000 à 125.000 letse krijgsgevangenen, was dit de grootste in zijn soort. Het militair domein is zelden toegankelijk voor publiek omwille van zijn uitzonderlijke natuurwaarden. Informeer bij Toerisme Zedelgem naar de mogelijkheden voor rondleidingen rond dit thema. Maar de bossen rond het militair domein, op voormalig heidegebied, lenen zich perfect voor een natuurwandeling. Via een robuuste uitkijktoren kijk je uit op dit militair domein met bijzondere oorlogsgeschiedenis en uitzonderlijke natuurwaarden.
 • Het Doolhof van Loppem

  Het doolhof van Loppem dateert al vanuit de 19de eeuw, maar is nog steeds een avontuur voor jong en oud. Door zijn ligging in het romantische kasteelpark van Loppem is dit een ideale locatie voor een actieve familieuitstap in een groene omgeving. Het doolhof kan bezocht worden in combinatie met het kasteel van Loppem, waar je kennis maakt met zijn rijke geschiedenis, de neogotische architectuur en een rijke collectie kunstvoorwerpen.
 • Het kasteel van Loppem

  Wie Zedelgem zegt, zegt het Kasteel van Loppem! Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Baron Charles van Caloen liet het tussen 1859 en 1862 oprtrekken en gaf de toen zeer populaire neogotiek een Vlaams tintje. Dit kasteel speelde een belangrijke rol in onze vaderlandse geschiedenis. In 1918 bevond zich hier het hoofdkwartier van het Belgisch leger en de zogenaamde 'Regering van Loppem'. Zelfs Koning Albert I en Koningin elisabeth verbleven er! En toch staat het Kasteel van Loppem stevig met zijn voeten in het heden. Je kunt er niet alleen binnen een kijkje nemen maar ook kuieren in het Engelse landschapspark of verdwalen in de 19de-eeuwse groene doolhof, aangelegd voor de adellijke kroost.
 • Bistro Boshuis

 • Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld

  In en rond het Provinciedomein valt er vanalles te beleven. Spring zeker even binnen in het Kasteel en Bezoekerscentrum Bulskampveld, dé ideale uitvalsbasis om het domein te gaan verkennen! Leef je uit op het speeltuin, geniet van een glaasje op het terras van de cafetaria, bezoek de Kruidentuin of ga eindeloos op verkenning dankzij de vele fiets- en wandelmogelijkheden. Wandelaars kunnen op stap met de Bulskampveldwandelroute (9 km) of zelf hun route uitstippelen op het wandelnetwerk Bulskampveld. Fietsers kunnen zich dan weer wagen aan de Bulskampveldfietsroute (43 km). Wist je trouwens dat het Provinciedomein deel uit maakt van het grotere 'Landschapspark Bulskampveld'?
 • Groendomein Merkemveld - Doeveren

  Het domein Merkemveld ontleent zijn naam aan de familie van Outryve de Merckem. Midden in het bos vind je het kasteel van Baesveld terug. Het gebied Doeveren sluit aan bij Merkemveld en bestaat grotendeels uit bossen met daarnaast weilanden en akkers. Wie het gebied uitgebreid wil verkennen, kan dit aan de hand van de Doeverenwandelroute (5,7 km).

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties.

  Meld je aan en geef als eerste jouw reactie op deze route.